Deutsch Nederlands

Biografie


Eric Kotterink begon zijn muzikale loopbaan als hoboïst. Hiervoor studeerde hij in 1995 af aan het Sweelink conservatorium in Amsterdam.
In zijn studietijd gaf hij al recitals als jong talent en remplaceerde hij als hoboïst in Het Gelders Orkest, Het Orkest van het Oosten en andere professionele orkesten. Ook was hij verbonden aan het Delta ensemble (moderne muziek)en is hij enige tijd als hobo-docent verbonden geweest aan Saxion Hogeschool Enschede afdeling conservatorium. Momenteel is Eric Kotterink werkzaam aan de muziekscholen in Nordhorn(DL) en Losser

Dirigent
Naast zijn studie hobo studeerde Eric Kotterink orkestdirektie bij T. Lehmann.
Vanaf 1992 was hij al dirigent van een opera/operette vereniging. In 1996 kreeg Eric zijn eerste oratoriumkoor en overtuide als orkest- en koordirigent.
In 1997 heeft Eric Kotterink zijn studie orkestdirectie afgesloten met een uitvoering van Symfonie nr. 2 "Lobgesang" van F. Mendelssohn-Bartholdy.
Ervaring
In de loop der jaren hebben de werkzaamheden zich verder uitgebreid en is Eric Kotterink momenteel dirigent van 1 oratoriumvereniging, 2 concertkoren in Nederland en een symfonieorkest in Duitsland:
 - "Enschedees Christelijk Oratorium Koor" in Enschede,
 - Concertkoor "Sursum Corda" in Almelo
 - Koninklijk Concertkoor "Hosanna" in Bunschoten-Spakenburg
 - Symfonieorkest Nordhorn

Met IC Productions dirigeerde Eric Kotterink concerten in Praag en St. Petersburg en Berlijn. Voor 2016 staan concerten in Salzburg, Wenen en Erlangen gepland

Sinds 2015 is Eric Kotterink medeoprichter van de Stichting Enschede Meezingconcerten (STEM)
STEM organiseert jaarlijks op 2e pinksterdag een meezingconcert, ook wel scratch genoemd.

Van 2000 tot 2016 was Eric Kotterink in Duitsland werkzaam als künstlerischer Leiter der Euregio Konzert Gesellschaft Stadtlohn.

Grote produkties
- Requiem G. Verdi ; - Jahreszeiten - Schöpfung  - Mattheus Passion  -Johannes Passion -Weinachtsoratorium - Messiah -Lobgesang - Paulus - Elias - Psalmensymfonie - Gloria (Poulenc) - Carmina Burana  - Requiem (Dvorak) - Ein Deutsches Requiem - Mis in D (E. Smith) -Stabat Mater (Rossini)

Als künstlerischer Leiter der Euregio Konzert-Gesellschaft verzorgde hij ieder jaar nieuwjaarsconcerten waarbij opera en operette centraal stonden. En daarbij natuurlijk ook de walsen en polka's van J Strauss.

Met zijn koren dirigeerde hij diverse professionele orkesten.
Barokorkesten:
Florilegium Musicum en Il Concerto Barocco.
Symfonieorkesten:
Nederlands Symfonie Orkest, Het Promenade Orkest,Philharmonia Amsterdam, Nederlands Begeleidingsorkest, Kourion Orchester Münster, Kammerphilharmonie Dortmund, Ratinger Bach Orchester en Neue Philharmonie Westfalen.

Naar boven